Παρά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, πολλοί φορείς μας προσκαλούν να κάνουμε κούλουμα. 


Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και νηστίσιμα εδέσματα διοργανώνει εκδήλωση την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους) με ώρα έναρξης 10 το πρωί. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου «Διόνυσος», του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφαλίων «Αριστοτέλης» και του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην Τριανδρία

Με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (στη Γενναδίου), στις 11 το πρωί και περιλαμβάνει μουσική και χορό καθώς και διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους. 

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου (Τρικούπη- Αγ. Σπυρίδωνος).

Στον Κέδρινο Λόφο

Εκδήλωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας οργανώνει, στις 9 το πρωί, η 3η  Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών,  με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας», στον Κέδρινο Λόφο   (πλατεία Π. Τσιάτρα). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθούν στους παραβρισκόμενους χαρταετοί, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εθελοντικά, χορευτικά συγκροτήματα του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας. 

Στο Άλσος Νέας Ελβετίας

Εορταστική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με παραδοσιακή μουσική  διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης την Καθαρά Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας. Θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα στους παρευρισκομένους. 

Στο στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς

Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από τις 10.30 το πρωί «υπόσχεται» ο Δήμος Καλαμαριάς  την Καθαρά Δευτέρα, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Θα προσφερθεί φασολάδα, λαγάνες, ντολμαδάκια και ποικιλία από διάφορα άλλα σαρακοστιανά. 

Τη διασκέδαση όσων βρεθούν στο Κόδρα ανέλαβαν o Γιάννης Βολίκας και η Λήτα Κόλια με το μουσικό τους σχήμα.

Στους μικρούς Καλαμαριώτες θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί. Αν ευνοήσει ο καιρός, ο χώρος ενδείκνυται για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πέταγμα.

Σε εύοσμο - Κορδελιό

Τρία τραπέζια για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «στρώνει» ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού (Οδός Α. Παπανδρέου 16Α) στις 11.00 π.μ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας και φασολάδας.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.45 π.μ στο Β΄ ΚΑΠΗ στο πάρκο Αγαμέμνονος στην περιοχή Ελπίδας, όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους την παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη) στις 12.15 μ.μ. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, που θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν τα μέλη του 9ου Συστήματος Προσκόπων και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στο Φράγμα Θέρμης

Ο δήμος Θέρμης μας καλεί να πετάξουμε αετό, την Καθαρά Δευτέρα, στο Φράγμα της Θέρμης.Θα υπάρχει μουσική με συγκρότημα δημοτικής μουσικής και θα μοιραστούν σαρακοστιανά και λαγάνα.
Επίσης, από τις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Σουρωτής, θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακή φασολάδα, με μουσική, χορό και πολύ κέφι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουρωτής «Η Πηγή».

Στο Ωραιόκαστρο

Με  χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα γιορτάζει την καθαρά Δευτέρα, ο δήμος Ωραιοκάστρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου.