kouik_thessaloniki_20140328_03.jpg

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουΐκ.

 

Στα κεντρικά γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντήθηκε με κομματικά στελέχη και νεολαίους της παράταξης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την αγορά Μοδιάνο, όπου συνομίλησε με εστιάτορες και πελάτες από τα καταστήματα. Η περιοδεία του συνεχίστηκε στο Καπάνι όπου άκουσε τα παράπονα των καταστηματαρχών για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο Τέρενς Κουΐκ τόνισε πως αυτό το κομμάτι της Μακεδονίας και της Θράκης κέντρισε το ενδιαφέρον του από το 1976. «Υπήρχε από τότε το τεράστιο ζήτημα για το πώς να χειριστεί το ελληνικό κράτος τους Έλληνες πομάκους. Γιατί, οι Πομάκοι είναι Έλληνες με ψυχή», είπε. Εξέφρασε την άποψη ότι, «τα τελευταία χρόνια πύκνωσε επικίνδυνα η παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή» και τόνισε πως συζήτησε το ενδεχόμενο της καθόδου του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κι εκείνος του απάντησε να κάνει ό,τι λέει η ψυχή του. «Έτσι το αποφάσισα», πρόσθεσε.

Παραδέχτηκε πως είναι κάποιοι οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητά του. «Λένε, φέρνουν τον Αθηναίο, να μας κυβερνήσει. Τους θυμίζω ότι είμαι γνήσιο τέκνο της γης αυτής, της Μακεδονίας, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. Αφού ενοχλεί η υποψηφιότητά μου, αυτό σημαίνει ότι πάω καλά», σχολίασε και πρόσθεσε: «Έχω γίνει το κόκκινο πανί για το προξενείο»!

kouik_thessaloniki_20140328_02.jpg

Ο κ. Κουΐκ υποστήριξε πως «η περιοχή είναι σε εθνικό κίνδυνο διότι έχει υποστεί μια απίστευτη οικονομική κατάπτωση, λόγω της μνημονιακής πολιτικής». Είπε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσουν οι επιχειρηματίες να προτιμούν να στήσουν επιχειρήσεις στη γειτονική Βουλγαρία, με φορολόγηση 10%. «Θέλουν να κάνουν την περιοχή Κόσσοβο», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια της Μέρκελ, αντιμετωπίζει την περιοχή με τη μέθοδο της… ΕΟΖ. Θέλει να την κάνει προτεκτοράτο της Γερμανίας».

Πισωγύρισμα το λουκέτο στην ΕΡΤ

Ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε και για το λουκέτο στην ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας ότι ήταν από τους ανθρώπους που έστησαν το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης. «Αυτό που έγινε με την ΕΡΤ, δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα μέρος. Τώρα, δημιουργείται ένα κλιμάκιο, με λίγους ανθρώπους. Αυτό είναι οπισθοδρόμηση. Μιλάμε για την ΕΡΤ3, για ένα κανάλι που είχε αναπτυχθεί σε κανάλι υπόδειγμα, με θετικό ισολογισμό», σχολίασε.

Με αρκετή δόση χιούμορ, αφού εξέφρασε τη χαρά του που μιλούσε «στο πρώτο ραδιόφωνο που έσπασε το κρατικό μονοπώλιο, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης», ρώτησε: «Εσάς δε σας… ιδιωτικοποίησαν ακόμη»;

Καταγγελία για βιασμό ανήλικης

Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε και για την πρόσφατη πρωτοβουλία του, να φέρει στη Βουλή τον διπλό βιασμό μιας ανήλικης μουσουλμάνας, μέσα σε τουαλέτα στην Ξάνθη, από ομάδα νεαρών.

kouik_thessaloniki_20140328_01.jpg

«Επειδή δεν έχω, πλέον, δημοσιογραφικό βήμα, σκέφτηκα να φέρω στη Βουλή αυτό το θέμα, να το γνωστοποιήσω, όπως δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της περιοχής. Είμαι υποχρεωμένος να διερευνήσω την αλήθεια της καταγγελίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης με διαβεβαίωσε ότι ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά των δραστών, αλλά δε φθάνει. Κυκλοφορούν ελεύθεροι», τόνισε!

Κατήγγειλε ότι η μητέρα της ανήλικης βγήκε, πρόσφατα, από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κι έμεινε, πλέον, στο δρόμο, ανυπεράσπιστη, μαζί με τους δράστες του βιασμού…