Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Κριμαίας, η οποία όπως όλα δείχνουν οδεύει ολοταχώς για απόσχιση από την Ουκρανία! Nωρίς το πρωί του Σαββάτου με ανακοίνωση του που μεταδόθηκε από τα ρωσικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, πήρε τον έλεγχο του στρατού, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων ασφαλείας στην χερσόνησο και κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνδράμει ώστε επικρατήσει η ηρεμία και η ειρήνη στην περιοχή. Συγκεκριμένα, ο Σ.Ακσένοφ δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία, η εθνική υπηρεσία ασφαλείας και η συνοριοφυλακή θα υπακούν μόνο σε δικές του εντολές. Πρόσθεσε πως όποιοι αξιωματικοί δεν συμφωνούν, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

«Εχοντας την ευθύνη για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, κάνω έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να βοηθήσει ώστε να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η ηρεμία στην περιοχή της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης, τον οποίο διόρισε το κοινοβούλιο της Κριμαίας την Πέμπτη.

Οι νέες εξελίξεις δείχνουν ότι υπάρχει ένα πολύ καλό καταρτισμένο στρατηγικό σχέδιο της Ρωσίας αφού σταδιακά και κάνοντας ένα βήμα (step by step) κάθε φορά προκειμένου να μην προκαλέσει με δυσανάλογης βαρύτητας ενέργεια και να μην δώσει αφορμή για αθέλητη κλιμάκωση της κρίσης, ανεβαίνει τα στάδια κλιμάκωσης της κρίσης εφαρμόζοντας το δόγμα "try and see"

Η Ρωσία ελέγχει και διαχειρίζεται πολύ καλά τη κρίση που προκάλεσαν οι Δυτικοί και οι πράκτορες τους στην Ουκρανία.

Επί του πρακτέου έχουμε ρωσόφονους πολίτες να ζητούν την βοήθεια από την Μητέρα Ρωσία, όπως συνέβη και στην Νότια Οσετία. Δηλαδή η επίσημη αφορμή για ολοκληρωτική επέμβαση εδόθη από το αρμόδιο θεσμικό όργανο τον πρωθυπουργό της Αυτόνομης Κριμαίας

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr