mpolaris_omilia_20101105_01.jpg

Την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε σήμερα ο Μάρκος Μπόλαρης, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Μπόλαρης κατεβαίνει με σύνθημα «Φυσάει Βαρδάρης» κι όπως υπογράμμισε «ξεκινάει μια νέα πορεία, μακριά από τις εξαρτίσεις του παρελθόντος». Έκανε λόγο για «περιφορές κομματικών λαβάρων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κουρελιαστεί» και υπογράμμισε πως «οι ιδέες παραμένουν οι ίδιες, αλλά αλλάζουν οι στρατηγικές».

Σε ερώτηση για τη «χλιαρή» αντιπολίτευση των 3,5 χρόνων που προηγήθηκαν, απάντησε ότι δεν είναι της ηθικής του οι προσωπικές επιθέσεις, ενώ για τις νέες κινήσεις στην κεντροαριστερά, για το μεν «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη είπε πως δεν πιστεύει ότι θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, για τους δε «58» ότι «κατέληξαν στα βράχια επειδή δεν είχαν πολιτική πρόταση». Γενικά υποστήριξε πως υπάρχουν κινήσεις που «κάποιες εκπορεύονται από την κορυφή και κάποιες είναι κινήσεις πειραματισμού».

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, όταν του επισήμαναν ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, απάντησε πως είναι φίλος του, πως όταν εξέφρασε τη στήριξή του ο ίδιος δεν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και πως «έχει χρόνο να αλλάξει γνώμη».