mitafidis_03.jpg

Διπλή επίθεση, τόσο κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγόρησε ότι…. κοιμάται και κατά του υποψήφιου δημάρχου Σταύρου Καλαφάτη που… τα βρίσκει όλα εντάξει, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως «η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο και όχι απλός κομπάρσος», προσερχόμενος στην τελετή λήξης του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Για τον κ. Μηταφίδη «στην πορεία του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξέχασε και έχασε την ελληνική ταινία από τις αποσκευές του. Με ανησυχία παρακολουθούμε την αφαίμαξη του ελληνικού τμήματος στο βωμό άλλων φεστιβάλ, οργανωμένων από μεγαλοεργολάβους. Θεωρούμε ότι η επάνοδος της ελληνικής ταινίας στο φυσικό της χώρο, στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, επείγει. Για να συμβεί αυτό απαιτούμε μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις, εύκολα υλοποιήσιμες, υπό την προϋπόθεση της πολιτικής βούλησης. Αντί γι’ αυτές, οι προνομιακής θέσης αίθουσες του Φεστιβάλ, στο Λιμάνι, εκχωρήθηκαν κι αυτές σε άλλο μεγαλοεργολάβο. Την ίδια ώρα, εμείς καταθέσαμε οργανωμένα, πρόταση για την εκμετάλλευση τους από άστεγα θεατρικά και μουσικά σχήματα και κινηματογραφικές προβολές μακριά από τα πολυπλόκαμα, χολιγουντιανά δίκτυα διανομής. Όλα αυτά υπό δημοτική διαχείριση και επιτήρηση».

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «η κινηματογραφική παραγωγή στη Θεσσαλονίκη έχει νεκρώσει από καιρό, η πολύφερνη Σχολή Κινηματογράφου παραμένει ανάπηρη, και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει νηματοειδή σφυγμό ετοιμοθάνατου. Όλα αυτά εξ αιτίας της ολιγωρίας του δημάρχου, που διετέλεσε πρόεδρος του Φεστιβάλ, αρνούμενος να ασκήσει την παραμικρή πίεση προς την κυβέρνηση. Όπως, άλλωστε, ομολόγησε και ο ίδιος δεν κατάφερε να πετύχει την επιστροφή της διοίκησης του φεστιβάλ στον τόπο τέλεσης του. Όμως η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα ξυπνήσουν οι υποψήφιοι των ερχόμενων εκλογών: ένας Δήμαρχος που κοιμήθηκε καθώς “. . . κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου” κι ένας Υπουργός που τα βρίσκει “όλα εντάξει” βλέποντας τα τραίνα να περνούν»!

Και κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις 18 Μαΐου οι κάλπες «θα στείλουν μήνυμα ανατροπής»!