Ο μεγάλος νικητής από αυτόν τον γύρο είναι ο Πουτιν. Εγκαθίδρυσε την πρωτοκαθεδρια του στην Μαύρη Θάλασσα, έθεσε την Κριμαία υπο τον έλεγχο του, και επιβεβαίωσε τον ρόλο του σαν κλειδολιθο στην ουκρανική κρίση.
Η κυβερνηση της Ουκρανιας πρπει πλεον να αποδειξει την νομιμοποιηση της , με την Μοσχα να μπορει να ερμηνευει την τελευταια κατα το δοκουν ειδικα μετα το γραμμα του εξορισοτυ Ουκρανου προεδρου που δινει νομιμοποιησει στα ρωσικα στρατευματα να επεμβουν κατα βουληση.

Οι κινησεις Πουτιν , αλλα και της Δυσης , και της ιδιας της Ουκρανιας ταλαντευονται αναμεσα στο νομιμο και ανομο.Ειναι μια κατασταση αποχρωσεως γκριζου που ο μονος χαμενος θα ειναι τοσο η Ουκρανια, ο μικρος ης υποθεσεως, οσο και η ΕΕ , ο αδυναμος της υποθεσεως.Το παιχνιδι πλεον ειναι μεταξυ Ρωσιας και Αμερικης/Ην. Βασ. οπως φανηκε απο την δηλωση Τιμοσενκο-δηλ των εγγυητριων δυναμεων .Η κριμεα στρατηγικη για την Ρωσια πλεον βγηκε απο το καρε, και το παιχνιδι στρεφεται οικονομικο με ρολους στο IMF , την Ρωσια και την Κεντρικη Τραπεζα των κεντρικων τραπεζων στην Βασιλεια, δηλ την κυοφορουσα τροικα που θα μοιρασει τον πλουτο και ελεγχο της ουκρανιας- πλην κριμεας- μεταξυ των δυο υπερδυναμεων, διατηρωντας ατοφια τα γεψστρατηγικα συμφεροντα της Ρωσιας.Η ουκρανικη κριση ειναι και ενα μαθημα για την χωρις στρατο Ευρωπη που αποπειραθηκε με μικροοικονομικα μεσα να επιβαλλει στρατηγικες επιλογες οπου κανονικα χρειαζεται στρατος, λυσμονωντας την παλια φραση της ναπολιτανικης Καμορας…εαν εισαι κοτα μην κανεις τον κοκκορα…