stathakis_mylopoylos_20140306_01.JPG

Με τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.
 
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Σταθάκη στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ περιέγραψε στον κ. Σταθάκη, που κατά το παρελθόν υπήρξε αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια όσον αφορά τις πιστώσεις οι οποίες πλέον δεν αρκούν για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της εκπαίδευσης και της έρευνας, καθώς και όσον αφορά τα μεγάλα κενά σε προσωπικό τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας αλλά και λόγω της μη αναπλήρωσης του προσωπικού το οποίο συνταξιοδοτείται από το 2010 έως σήμερα.
Τέλος, του εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια με το ασαφές και αντιφατικό θεσμικό καθεστώς, αλλά και εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής του Υπουργείου Παιδείας  και της απροθυμίας του να συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλήματων των πανεπιστημίων. 
Ο Γιώργος Σταθάκης, από τη μεριά του, επανεπιβεβαίωσε τη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το σημερινό θεσμικό καθεστώς στην ανώτατη εκπαίδευση και να αντιστρέψει τη σημερινή πολιτική της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας.