apth_aithousa_teletwn_01.jpg

Διεθνές συνέδριο για τη δημοσιογραφία και τα στάδια μετεξέλιξης μέσα από τα οποία διέρχεται ο κλάδος διοργανώνει το Journalism Studies Section-JSS (Τμήμα Δημοσιογραφικών Σπουδών) της

European Communication Research and Education Association-ECREA (Ευρωπαϊκή Ένωση Έρευνας για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση) σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 28-29 Μαρτίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο με τίτλο Journalism in Transition: Crisis or Opportunity(Η Δημοσιογραφία σε Μετάβαση: Κρίση ή Ευκαιρία) - JSS ECREA 2014 Conference θα φιλοξενήσει πάνω από 150 συμμετέχοντες από 30 χώρες, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 120 εισηγήσεις για τις μετεξελίξεις στο πεδίο της δημοσιογραφίας και της ειδησεογραφίας, προσφέροντας έτσι μία πλατφόρμα θεωρητικής, κριτικής και εμπειρικής ανάλυσης των μετασχηματισμών αυτών, σε συνδυασμό με τις αιτίες τους, αλλά και τις συνέπειες τους για τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η ECREA αποτελεί κεντρικό θεσμικό όργανο ακαδημαϊκών και ερευνητών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο σε θέματα επικοινωνίας. Στόχος της είναι η υποστήριξη και ανάπτυξη της έρευνας στα πεδία της επικοινωνίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκροτεί μία πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και συνεργειών ακαδημαϊκών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η δομή της ECREA αποτελείται από 17 θεματικά τμήματα, όπως το τμήμα των Δημοσιογραφικών Σπουδών (Journalism Studies Section-JSS) που διοργανώνει το εν λόγω συνέδριο. Το Journalism Studies Section της ECREA διοργανώνει κάθε δύο χρόνια το θεματικό του συνέδριο, το οποίο φέτος φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου στη διεύθυνσηhttp://www.jss2014thessaloniki.eu ή να επικοινωνήσουν απευθείας με τη Γραμματεία του συνεδρίου ARTION Conferences & Events στα τηλ.: 2310257813, 2310272275 και e-mail: jss-ecrea@artion.com.gr.