giousouroum_thess_photo_02.jpg

Την αναθεώρηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, για λειτουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς στην οδό Νικηφόρου Ουρανού και στην ευρύτερη περιοχή ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς

τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι θα ήθελε να γνωρίζει σε ποιες νομοθετικές διατάξεις βασίζεται η εξέταση και αποδοχή του αιτήματος «ελαφρά τη καρδία» από το δήμο Θεσσαλονίκης για λειτουργία ενός υπαίθριου κυριακάτικου παζαριού από ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο θα διαθέτει άδειες συμμετοχής στα μέλη του. Ο Εμπορικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης αγνοεί παντελώς τις διατάξεις του Ν.3769/2009 άρθρο 16, που αφορούν στην επιλογή και αδειοδότηση ατόμων στις Κυριακάτικες Αγορές, για τα οποία απαιτείται άδεια.

Πέγκας: Πόλος έλξης τουριστών το Γιουσουρούμ

«Η υπαίθρια λαϊκή αγορά της οδού Νικηφόρου Ουρανού μπορεί να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν, αρκεί να συνδυαστεί με μέτρα ενδυνάμωσης της τοπικής αγοράς».

Αυτό υποστήριξε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και το δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Πέγκα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους φορείς της πόλης, για να βρεθεί λύση για το θέμα.