ioannidis_anthimos_20140306_01.jpg

Με τον Μητροπολίτη Άνθιμο συναντήθηκε απόψε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, με τους δύο άντρες να συνομιλούν για πλήθος θεμάτων, ανάμεσά τους η ανεργία και το δεύτερο κανάλι της νέας δημόσιας τηλεόρασης στη βόρεια Ελλάδα.

Ο υποψήφιος για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον Παναγιώτατο για τη συνάντηση και την πολύ χρήσιμη συζήτηση. Οι εμπειρίες και ο λόγος του είναι στοιχεία πολύτιμα για εμάς. Τον ενημέρωσα για το βασικό κορμό του προγράμματος μου που αφορά κυρίως στο όραμα μας, αυτό το οποίο έχουμε όραμα, είναι όλοι οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στη Βουλγαρία και σε άλλα μέρη να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Στόχος μας, πρωταρχικός, είναι η αύξηση της επιχειρηματικότητας ώστε τα παιδιά να μένουν στην Ελλάδα. Η Μακεδονία πρέπει να δώσει λύσεις με την επιχειρηματικότητα γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει ανάπτυξη .»

Ο κύριος Ιωαννίδης συμφώνησε με τον μητροπολίτη  για το δεύτερο κανάλι της νέας δημόσιας τηλεόρασης και σημείωσε ότι θα παλέψουν από κοινού ώστε η βόρεια Ελλάδα να έχει το δικό της κανάλι όπως παλιά. «Θέλουμε έναν ακέραια δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη Θεσσαλονίκη. Έστω και εάν δεν θα έχει τις δυνατότητες του παλαιού φορέα, πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες επικοινωνίας της Μακεδονίας», είπε ο κ.Άνθιμος.

Επιπλέομ, ο μητροπολίτης Άνθιμος εξέφρασε την ικανοποίηση του από την συνάντηση με τον κ. Ιωαννίδη και έδωσε την ευχή του για έναν υγιή προεκλογικό αγώνα από όλους του υποψηφίους.  «Εύχομαι να γίνει ένας υγιής προεκλογικός αγώνας, χωρίς υπερβολές, με αγάπη και κατανόηση μεταξύ των υποψηφίων», είπε ο κ.Άνθιμος.