Eκδήλωση τιμής στους μεγάλους ποιητές της πόλης διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 23 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή πόλη» με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, νυν δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο.

Σύγχρονοι δημιουργοί και ποιητές, όπως η Ρούλα Αλαβέρα, ο Σταύρος Ζαφειρίου, η Ιωάννα Λιούτσια, ο Απόστολος Λυκεσάς και ο Τέλλος Φίλης, θα διαβάσουν επιλεγμένα από τους ίδιους ποιήματα και αποσπάσματα χαράσσοντας τη διαδρομή ενός διαφορετικού περιπάτου μνήμης. 

Τον περίπατο αυτό σηματοδοτούν τα σπίτια, οι δρόμοι και τα «στέκια» ποιητών που έφυγαν, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο  Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, η Ζωή Καρέλλη, ο Τάκης Βαρβιτσιώτης, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Πάνος Θασίτης, ο Κλείτος Κύρου, ο Ανέστης Ευαγγέλου, ο Γιώργος Ιωάννου και ο Αλέξης Ασλάνογλου.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 12 μ. της Κυριακής από το σπίτι του Γιώργου Ιωάννου, στη διασταύρωση των οδών Ολυμπιάδος και Αποστόλου Παύλου, και θα συνεχιστεί με στάσεις στη γειτονιά του Μανόλη Αναγνωστάκη, στο φαρμακείο του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη και σε άλλα σημεία, κομβικά για την πνευματική δημιουργία  των ποιητών, όπως τα «Λουτρά Παράδεισος» (Μπεή Χαμάμ) και το λιμάνι.