kalafatis_diakirixi_20140318_09.jpg

Σαφέστατος είναι ο στόχος του Σταύρου Καλαφάτη: Για να κερδίσει το δήμο της Θεσσαλονίκης, υπόσχεται να του αλλάξει πρόσωπο. Να τον βάλει σε… τάξη.

 

Εκεί παραπέμπει και η ονομασία της παράταξής του: «Θεσσαλονίκη Εντάξει», λέξη με διπλή ανάγνωση.

Ο κ. Καλαφάτης «πατά» εκεί που ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, απέτυχε: Στο να έχει μια πόλη καθαρή, όχι άναρχη (όπως είναι τώρα, με τα διπλο-τριπλοπαρκαρισμένα, τα άναρχα τραπεζοκαθίσματα, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, τα δίκυκλα σε χώρους πεζών). Θέλει να κάνει ακόμη περισσότερα εκεί που ο νυν δήμαρχος χρησιμοποίησε τα προσωπικά του χαρίσματα για να κερδίσει (με αμφισβητούμενα, από κάποιους, αποτελέσματα): Στον τουρισμό.

Γι αυτό και σήμερα, σε δηλώσεις του στο Mega Channel, ζήτησε από τον Γιάννη Μπουτάρη να αναφέρει τρία έργα που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

kalafatis_diakirixi_20140318_08.jpg

«Ο Μπουτάρης έχει ένα πολιτισμό και είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, αλλά όταν μιλάμε για πολιτικό έχει πολλά αρνητικά» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στο Mega. Όπως είπε, «ο νυν δήμαρχος θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ περισσότερα».

Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι γνωρίζει τον κ. Μπουτάρη εδώ 30 χρόνια και διευκρίνισε ότι δεν είναι κουμπάροι, αλλά φίλοι με το γιό του. «Έπρεπε να το γνωρίζει, προφανώς έκανε λάθος, αλλά με προβληματίζει το λάθος του» σημείωσε, «χωρίς όμως να του αποδίδει πρόθεση».

Ήρθα για να μείνω

Ο κ. Καλαφάτης έστειλε το μήνυμα ότι αν χάσει στις εκλογές θα μείνει στη Θεσσαλονίκη , σημειώνοντας πως «όλοι γνωρίζουν ότι είναι κοντά στην πόλη και στα προβλήματά της». Προτεραιότητές του, όπως ανέφερε, είναι η ευταξία στην πόλη, η καθαριότητα και η τουριστική προβολή. Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, «υπάρχουν μικρά και καθημερινά πράγματα στην πόλη, με τα οποία πρέπει να ασχολείται ένας δήμαρχος».

Αναφερόμενος στην ΝΔ, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν χρίσματα αλλά πολιτική στήριξη. «Υπάρχει δήμαρχος που δεν έχει πολιτική στήριξη; Ο κ. Μπουτάρης έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αυτό δεν είναι κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, είπε ότι έχει προσφέρει στην πόλη σημαντικό έργο, ενώ για την υπόθεση της υπεξαίρεσης σημείωσε ότι έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη.