saxonis_01.jpg

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η αρχική ένταση προκλήθηκε εξαιτίας της απουσίας του πρώην δημοτικού υπαλλήλου του δήμου Θεσσαλονίκης και νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, ο οποίος επρόκειτο να παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη, αλλά τελικά δεν παρέστη, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο κ. Γρέγος λόγω υποχρεώσεών του στη Βουλή, που συγκεκριμένα αφορούν στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δε θα μπορέσει να εμφανιστεί στο δικαστήριο έως και την Πέμπτη.

Είχαμε όμως και το ξέσπασμα του κατηγορουμένου, πρώην ταμία του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης μάρτυρα, υπαλλήλου του Τμήματος Εξόδων, ύστερα από ερωτήσεις που δέχθηκε από την έδρα, είπε ότι δεν ήταν ο μόνος που εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης. «Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο παρά μόνο μια συγνώμη. Δεν ήμουν μόνο εγώ αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Σαξώνης, σημειώνοντας ότι ο Μ. Λεμούσιας του έδωσε την εντύπωση ότι ο πρώην δήμαρχος, Β. Παπαγεωργόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση.

Ο πρώην ταμίας του δήμου υποστήριξε, ακόμη, ότι υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Λεμούσια, γεγονός το οποίο μπορεί να αποδειχθεί και από έγγραφα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε από την έδρα για ποιο λόγο δεν ανέφερε αμέσως την εμπλοκή και των άλλων στην υπεξαίρεση, απάντησε ότι όταν τον κάλεσε η κ. Τσαμπερά να καταθέσει δεν τον άφησε να πει αυτά που ήθελε.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση μιας ακόμη μάρτυρος, πρώην υπαλλήλου του τμήματος εξόδων του δήμου Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε με την κατάθεση ακόμη μιας υπαλλήλου του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την υπεύθυνη του συστήματος διπλοτύπων, η οποία έδωσε στο δικαστήριο την εντύπωση ότι δεν κατείχε τη λειτουργία του.