matis_ipopsifiotita_20131106_01.jpg

Κατά της δημιουργίας του μετρό στη Θεσσαλονίκη τάσσεται, για άλλη μία φορά, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης. Ζητά άμεση απεμπλοκή από το έργο, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, με την κατασκευάστρια εταιρία να ζητά αποχώρηση…

 

«Η χθεσινή επίσημη δήλωση της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης με την οποία γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, είναι η επίσημη επιβεβαίωση του προαναγγελθέντος θανάτου ενός αδύνατου έργου», υποστηρίζει ο κ. Μάτης. Προσθέτει ότι, ακόμη και αν η δήλωση της εταιρίας είναι απειλή κι όχι πραγματική, πάλι δεν υπάρχει διαφορά, «διότι το έργο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί».

Υποστηρίζει ότι «για τα αρχαιολογικά έργα έχουν διατεθεί περίπου 90 εκ. ευρώ. Και από αυτά μένουν άλλα οκτώ. Οι εναπομείνασες αρχαιολογικές ανασκαφές υπολογίζονται στα διπλάσια χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της διευθέτησης του σταθμού Βενιζέλου», την ώρα που έχουν διατεθεί ως τώρα «400 εκ. ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν τα 500 εκ. που διεκδικεί η κοινοπραξία, τα 900 εκ. που υπήρχαν στο ταμείο έχουν φτάσει στο τέλος τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μάτη «η κοινοπραξία διακόπτει το έργο τώρα διότι τα διαθέσιμα χρήματα έφτασαν στο τέλος τους και πιέζει για να βρεθούν επιπλέον χρήματα. Είναι όμως απίθανο να βρεθούν τα 800 περίπου εκ. που λείπουν. Εδώ λοιπόν «δουλεύουν» όλοι μία ολόκληρη πόλη που έχει βαθιά τραύματα στο κορμί της εξαιτίας του έργου».

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Μάτης επιτίθεται και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τον οποίο υποστηρίζει ότι «μπλοκάροντας εδώ και 15 μήνες το σταθμό της Βενιζέλου, «διευκόλυνε» την κυβέρνηση, που δεν χρειάστηκε να δώσει άλλα λεφτά αλλά και τον εργολάβο που τεκμηρίωσε τις απαιτήσεις του», αλλά και κατά της Δικαιοσύνης που «ζητώντας να γίνει πραγματογνωμοσύνη για την τιμή μονάδας για τις απαλλοτριώσεις στο της Βούλγαρη, κατόρθωσε σήμερα, 8 χρόνια μετά την έναρξη και 1,5 μετά τον συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου να ΜΗΝ έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία για να τον δουλέψει».

Ο κ. Μάτης τονίζει πως την ίδια στιγμή «η κυβέρνηση αναγγέλλει πομπωδώς επεκτάσεις ενός έργου προς τα δυτικά, εκατοντάδες επιχειρήσεις κλείνουν στο κέντρο της πόλης πίσω από τις λαμαρίνες του μετρό, ενώ προχωρά η προϋπολογισμού 400 εκ. ευρώ επέκταση προς την Καλαμαριά, η οποία απειλεί να ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρχει η βασική γραμμή την οποία επεκτείνει. Η μόνη διέξοδος είναι η άμεση απεμπλοκή από το έργο τώρα! Κάθε καθυστέρηση, θα επιβαρύνει την πόλη περισσότερο», υπογραμμίζει!

Και καταλήγει: «Όταν τον Οκτώβριο του 2012, πρότεινα πρώτη φορά την απεμπλοκή, θα είχαμε χάσει 280 εκ. ευρώ. Σήμερα θα χάσουμε 1 δισ. Αύριο θα χάσουμε πολύ περισσότερα λεφτά και την αξιοπρέπεια της πόλης! Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται μετρό αλλά μέτρο»!