alitheia 1o exofyllo 02.jpg

Συζητήθηκε, σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το αίτημα πτώχευσης της «Αλέξανδρος Μ.Μ. Ενημέρωσης Μονοπρόσωπης ΕΠΕ», η οποία εξέδιδε το free press περιοδικό Αλήθεια της Μακεδονίας.

 

Την αίτηση είχε καταθέσει ο διαχειριστής της εταιρείας Ιορδάνης Χουδαμάς. Υποστήριξε ότι είναι παρένθετο πρόσωπο, αφού πίσω από την «Αλέξανδρος» και από το όλο εγχείρημα βρίσκεται η Κατερίνα Βελλίδη, η πρώην εκδότρια των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» και του περιοδικού «Επιλογές».

Η εταιρία είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ώστε να επιδοτηθεί με 140.000 ευρώ και πλέον. Όμως, όπως υποστηρίχθηκε στο Δικαστήριο, η επιχείρηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα, αφού απαιτείται η καταβολή 40.000 ευρώ, ενώ έχει ανασταλεί και η έκδοση του περιοδικού «Η Αλήθεια της Μακεδονίας» από τον Νοέμβριο του 2013. Πάντα σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, η επιχείρηση έχει κηρύξει παύση πληρωμών.

Όσον αφορά τον Ιορδάνη Χουδαμά, μοναδικό εταίρο της μονοπρόσωπης εταιρίας, έχει καταθέσει μήνυση κατά της Κατερίνας Βελλίδη, για υπεξαίρεση και πρόκληση πτώχευσης –υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, η «Αλέξανδρος» οφείλει 58.000 ευρώ, ενώ έχει λαμβάνειν περίπου 40.000 ευρώ και την εκκαθάριση από τις πωλήσεις των δύο τευχών (όταν δεν ήταν free press) της «Αλήθειας».