georgiadis_synedrio_20131108_01.png

Να ξανασκεφτούν την απόφασή τους καλεί τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτηρίζει υπερβολική την απεργία τους.

«Θεωρώ ότι αυτή η απεργία, όπως έχει εξαγγελθεί και μετά από τα όσα επιτύχαμε σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις της τρόικας, είναι υπερβολική και θα καλούσα τους φαρμακοποιούς να την ξανασκεφτούν» δήλωσε.

«Οι φαρμακοποιοί έχουν θέσει και κάποια επιπλέον ζητήματα που αφορούν κλαδικά τους αιτήματα. Εμείς με πνεύμα καλής συνεννόησης συνεχίζουμε λοιπόν τη διαπραγμάτευση για να δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε και κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που αρχικά πετύχαμε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε, η κυβέρνηση «ανησυχεί και εργάζεται προς την κατεύθυνση της επιβίωσης του κλάδου τους αλλά με γνώμονα πάντα και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών».

«Το υπουργείο Υγείας, ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα έκανε μια επίπονη και μακρόχρονη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την εφαρμογή των προτάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ όσον αφορά στα φαρμακεία, με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει και τις δουλειές των φαρμακοποιών για το μέλλον» ανέφερε ο υπουργός.

Διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας μερίδας αυτών» καθησυχάζοντας ότι «η τελική συμφωνία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή θα είναι σταθμισμένη έτσι, ώστε να προστατεύει τα συμφέροντα αμφοτέρων».