ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει, σήμερα, από νωρίς το πρωί, εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη. Έχουν αποκλείσει τις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ που βρίσκονται στους δυτικούς δήμους και συνοικίες της πόλης.

 

«Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, υπερασπίζουμε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και απαιτούμε να μη χαθεί ούτε μία ώρα μάθημα από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Με την απομάκρυνση 90 καθηγητών που είναι σε διαθεσιμότητα αυτές τις ημέρες από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της Θεσσαλονίκης θα χάνονται σε εβδομαδιαία βάση περίπου 1.800 ώρες διδασκαλίας», υποστηρίζουν οι καθηγητές.

Αυτήν την ώρα, οι καθηγητές έχουν αποκλείσει τις εισόδους των ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και πραγματοποιούν ενημέρωση μαθητών και γονιών σε κάθε ΕΠΑΛ. Θα ακολουθήσει κοινή πορεία κάθε ΕΠΑΛ προς τη Διεύθυνση, που εδρεύει στην οδό Κολοκοτρώνη στη Σταυρούπολη Θεσσαλονικης και συμβολικός αποκλεισμός της. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται τρίωρες διευκολυντικές στάσεις για τα σχολεία της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης από τις 8.00 π.μ. - 11.00 π.μ. και από τις 2.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ., ενώ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ.

Για αύριο Τρίτη 11/3, θα πραγματοποιθεί, στις 7.30 π.μ., αποκλεισμός των ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενημέρωση μαθητών και γονιών σε κάθε ΕΠΑΛ, διοργάνωση κοινής πορείας κάθε ΕΠΑΛ στη Διεύθυνση, συνάντηση στις 11.00 π.μ. στη Διεύθυνση και αποκλεισμό της. Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή των συναδέλφων προκηρύσσουν για την Τρίτη 11/3 τρίωρες διευκολυντικές στάσεις για τα σχολεία της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από τις 8.00 π.μ. - 11.00 π.μ. και από τις 2.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ. και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει από τις 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ..