dimotiko_simboulio_entasi_simbasiouxoi_20120220_01.jpg

Το θέμα των 269 συμβασιούχων εργαζόμενων στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι συμβασιούχοι ζήτησαν τη στήριξη του συμβουλίου στην εκδίκαση των αγωγών για να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Οι αγωγές πρόκειται να δικαστούν για την πρώτη ομάδα εργαζομένων στις 21 Μαρτίου και για τη δεύτερη στις 29 Απριλίου. Σύμφωνα με την πληρεξούσιο δικηγόρο των πρώην συμβασιούχων, Όλγα Βλόντζου, αν και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει απόφαση στήριξης στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2013 επέδειξε «σφοδρότατη αντιδικία».

Το θέμα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη να χρεώνει «λαϊκισμό» στην αντιπολίτευση. «Περισσεύει ο λαϊκισμός αυτές τις μέρες», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι λύση να λέμε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι. Το ξέρω ότι έχουν δίκιο. Δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε όμως από την "ανακύκλωση" των 8μήνων. Λυπάμαι που το λέω, ξέρω ότι θα με μαυρίσουν. Τα "8μηνα" δεν απολύονται, λήγει η σύμβασή τους» διευκρίνισε και ξεκαθάρισε «η παρέκταση που δόθηκε την πρώτη φορά ήταν από αδράνεια».

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου από τη παράταξη της ΝΔ Κώστα Καζαντζίδη, αναφορικά με τα περί λαϊκισμού. «Λαϊκισμό να μου πουν ότι κάνω εν όψει εκλογών είναι λάθος. Ζητάμε ίση μεταχείριση των πολιτών» σημείωσε ο κ. Καζαντζίδης. Όπως είπε νωρίτερα, η παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας» πρόκειται να παραστεί στο δικαστήριο.

Σε έξι λόγους για τους οποίους πρέπει να στηρίξουν τους πρώην συμβασιούχους του δήμου, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Στεργίου.

Για ανακολουθία του δήμου έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Να διευκρινιστεί ο αριθμός των ατόμων που χρειάζεται ο δήμος σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης.

Να παραμείνει ο συγκεκριμένος κόσμος στη δουλειά τους ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ Βασίλης Κωνσταντινίδης.