xanthi_paniguriko_2014 Την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα εξασφάλισε, ουσιαστικά, η Ξάνθη με την ευρεία εντός έδρας νίκη που πέτυχε επί του Λεβαδειακού με 4-1, στο εναρκτήριο ματς της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δίκαιη πέρα για πέρα η νίκη των Ακριτών, που από την αρχή του ματς κι αν εξαιρέσει κανείς ένα μικρό διάστημα στο πρώτο μέρος, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, απέναντι στους Βοιωτούς που προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν.  Με το «τρίποντο» αυτό το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά έφτασε στους 32 βαθμούς και ουσιαστικά «καθάρισε» με την υπόθεση παραμονή.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που παρά την ήττα που γνώρισε δεν θα αντιμετωπίσει-λογικά-πρόβλημα και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα, βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Σολάρι στο 3ο λεπτό. Από κει και πέρα επιδίωξε να ισοφαρίσει, πήρε για λίγο τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, αλλά «καθαρή» ευκαιρία δεν είχε.

Το γκολ-πέναλτι του Σολάρι (δεύτερο στο παιχνίδι) στο 49΄ φάνηκε να ξεκαθαρίζει το...τοπίο, παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι. Στο 75΄ ο Γεωργίου με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, ωστόσο, την τελευταία λέξη στο ματς είχαν οι γηπεδούχοι. Στο 84΄ ο Μαρέν ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι (υπέπεσε ο Κώτσιος που ανέτρεψε το Σολτάνι), ενώ δύο λεπτά μετά ο Σολτάνι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «σφράγισε» τη νίκη των γηπεδούχων.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη-ARENA"

Καιρός:

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Γιάν. Κοντιζάς (Πειραιά)

SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Παϊτο, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο (86' Ράνος), Μάνταλος (80' Μαρίν), Σολτάνι, Σολάρι (67' Βασιλακάκης).

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Πετράτσι (62' Λυκογιάννης), Βαρέλα, Ορτέγκα, Μάρτινς (70' Μάντζιος), Μιλοσάβλιεφ, Καπό (43' Γιάντσης).

Γκολ: 2', 49' Σολάρι, 84' Μαρίν, 86' Σολτάνι/75' Γεωργίου

Κίτρινες κάρτες: 45' Φλίσκας/8' Βαρέλα, 78' Λυκογιάννης, 90+ Ορτέγκα