dei_metrites_01[3]

Δικάζεται, σήμερα, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 37χρονος πατέρας τριών παιδιών επειδή επανασύνδεσε το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μακροχρόνια άνεργο, ο οποίος εργάζεται, περιστασιακά, ως αχθοφόρος και πλανώδιος πωλητής (χωρίς να διαθέτει άδεια). Η οικογένειά του σιτίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΤΟΠ (Ενάντια στην Πείνα) του δήμου Θερμαϊκού.

Όταν έμεινε απλήρωτος ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδρότησης, καθώς ο λογαριασμός είναι στο όνομα της ιδιοκτήτριας του ακινήτου, το οποίο νοικιάζει ο συγκεκριμένος οικογενειάρχης. “Αλληλέγγυοι” προχώρησαν στην επανασύνδεση, όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν το γνώριζε και προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Παρόλα αυτά, η ΔΕΗ διαππίστωσε την επανασύνδεση κι ο 37χρονος συνελήφθη, για να οδηγηθεί, σήμερα, στο Αυτόφωρο.

Κινήσεις πολιτών και φορείς οργανώνουν, σήμερα, στις 11 το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση συμπαράστασης στον 37χρονο, καθώς, περίπου στις 12.30 πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο για ρευματοκλοπή.