maxairi_06.jpg

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν, χθες τα ξημερώματα, στην πλατεία Χρηματιστήριου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή γεμάτη μπαράκια και καφέ…

 

Ομάδες νεαρών συνεπλάκησαν, βγάζοντας μαχαίρια και… σπαθιά και χτυπώντας η μία την άλλη!

Αιματηρός απολογισμός: Τρεις νεαροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται -σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.

Ως δράστες της επίθεσης εναντίον τους, φέρονται δυο άλλοι νεαροί, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά τη συμπλοκή και, στην κατοχή τους, βρέθηκαν δύο μαχαίρια και δύο σπαθιά, όπως επίσης ένας σουγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους 20χρονους διαπληκτίστηκε με γνωστό του, ηλικίας 21 ετών, λόγω προσωπικών τους διαφορών. Ο καβγάς εξελίχθηκε σε συμπλοκή και στο σημείο προσέτρεξε ο συνομήλικος φίλος του 20xρονου, που δεν δίστασε να βγάλει σουγιά, με τον οποίο τραυμάτισε τον 21χρονο στην κοιλιακή χώρα.

Σε βοήθεια του τελευταίου έσπευσαν δύο φίλοι του, 21 ετών αμφότεροι, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενεπλάκησαν στον καβγά, με συνέπεια ο ίδιος 20χρονος να τους τραυματίσει με το σουγιά, τον πρώτο στην καρδιοπνευμονική και το δεύτερο στην κοιλιακή χώρα.

Αμέσως μετά το συμβάν, οι δύο 20χρονοι εξαφανίστηκαν, εγκαταλείποντας τα θύματά τους, για να εντοπιστούν και να συλληφθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της άμεση συνέργειας σε αυτή, της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι, παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν μια βδομάδα, πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αυτήν τη φορά στην περιοχή της Ροτόντας. Στην περίπτωση εκείνη είχαν συγκρουστεί, με μαχαίρια, δυο ομάδες αναρχοαυτόνομων που, νωρίτερα, διασκέδαζαν σε πάρτι στο χώρο του ΑΠΘ. Και πάλι η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο για συμπλοκή που έγινε “για προσωπικούς λόγους”…