paok_olympiacos_2_1_20140309_03.jpg

Πιο δυνατός και αποφασισμένος ήταν, απόψε, ο ΠΑΟΚ. Κόντραρε δυνατά τον Ολυμπιακό κι ανάγκασε την ομάδα που είναι τόσο μπροστά στη βαθμολογία να μην κάνει ούτε φάση!

 

Το μεγάλο κατόρθωμα του Δικέφαλου ήταν αυτό: Οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν ούτε για ένα λεπτό. Ακόμη και το γκολ που πέτυχαν και προηγήθηκαν ήρθε σε μια “κρύα” στιγμή με ένα μακρινό σουτ του Σάμαρη, που –ναι μεν- ήταν θεαματικό, αλλά θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στην… Αγία Βαρβάρα. Κι όμως, εκείνη ξαράχνιασε το “γάμα” του Γλύκου…

Αντίθετα από άλλες φορές, ο ΠΑΟΚ δεν κατέρρευσε από το 0-1. Την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού νόμιζαν ότι το παιχνίδι τελείωσε και το αφιέρωναν (συγκινητικό, όντως) στον Ολαϊτάν, ο Δικέφαλος μάζευε τα αποθέματά του και, με το γεγονός ότι ως εκείνη τη στιγμή ήταν ο άρχοντας του γηπέδου (είχε, τότε, 6 τελικές έναντι… μιας), συνέχισε στο ίδιο τέμπο και, μέσα σε 3’ ισοφάρισε με τον Κλάους, που πλάσαρε υποδειγματικά κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

x-default

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μαζεύτηκε, συνέχισε, όμως, να έχει περιορισμένο τον Ολυμπιακό που εξακολουθούσε να μη βγάζει φάση. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο υπομονετικοί και, στο 85’ έφθασαν εκεί που ήταν δίκιο να φθάσουν: Στη νίκη με ωραίο γκολ του παθιασμένου Τζαβέλα (έπαιζε με μπανταρισμένο κεφάλι).

Σε γενικές γραμμές, νίκησε ο καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις, είχε την κατοχή, είχε το πάθος και τη θέληση. Είχε κι ευκαιρίες, με το Νάτχο, τον Λούκας, ξανά τους δυο σκόρερ… Ο Ολυμπιακός αναπαύεται στις δάφνες του (εύθραυστου) 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η διαιτησία του Κάκου δεν ήταν καλή. Έκλεισε τα μάτια σε δύο φάσεις: Σε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ (ο Παπαδόπουλος ανατρέπει τον Αθανασιάδη στο 1-1) και στη φάση που ο Ινσαουράλδε (στο 58 με το σκορ στο 1-1) εζήλωσε την δόξαν του Πάμπλο Γκαρσία και μετατράπηκε σε μποξέρ. Σε άλλες δύο φάσεις ελέγχεται επίσης για λάθος αποφάσεις: Δε δείχνει δεύτερη κίτρινη στον Μπονγκ, ενώ, πάλι στο 1-1, βλέπει οφσάιντ του Λούκας, που φεύγει μόνος από δεξιά, ενώ καλύπτεται. Στις δυο αυτές φάσεις, πάντως, ήταν ευθύνη του επόπτη που υπέδειξε τα λάθος χτυπήματα. Κόκκινη έπρεπε να δεχτεί και ο Πέρες, για την αντίδρασή του στο ball boy.

paok_olympiacos_2_1_20140309_05.jpg

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (ΕΠΣ Κέρκυρας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας), Νικόλαος Καραϊσαρΐδης (ΕΠΣ Πιερίας)

Τέταρτος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ισαουράλδε, Βίτορ (83' Κίτσιου), Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24΄Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης, Νάτχο, Λούκας, Αθανασιάδης (81' Χούσεν).

Αναπληρωματικοί: Γκσπούρνινγκ, Στοχ, Κίτσιου, Βούκιτς, Γεωργιάδης, Κατσουράνης, Χούσεν.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Μασάντο, Φουστέρ (81' Πελέ), Ιμπαγάσα (15' Πέρες), Βαλντές (72' Κάμπελ).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Τόρες, Πελέ, Κάμπελ, Πέρες, Στσέποβιτς.

Γκολ: 36' Αθανασιάδης, 84' Τζαβέλλας, 90' Λούκας / 33' Σάμαρης, 90' Πέρες

Κίτρινες κάρτες: 23' Αθανασιάδης, 48' Κάτσε, 57' Ισαουράλδε, 84' Τζαβέλλας / 23' Μανωλάς, 27' Μασάντο, 56' Σαλίνο