f1_epal_polixnis_dimarxos_p_mela_20140324_01Πέντε «πιλότοι» της Formula 1, όλοι τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πολίχνης, επισκέφθηκαν το δήμαρχο Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο, παρουσιάζοντας το δικό τους μονοθέσιο.

 

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας- Γεώργιος Διαμαντής, Λάζαρος Κωνσταντινίδης, Εμιλιάν Λίλα, Θεόφιλος Ορφανίδης και Χρήστος Οσμάν- ενημέρωσαν τον δήμαρχο για το πανελλήνιο διαγωνισμό της F1 in Schools (η φόρμουλα 1 στα σχολεία) και ζήτησαν τη βοήθειά του.

Το πρόγραμμα F1 in Schools αποτελεί μια μικρογραφία του έργου μιας ομάδας της φόρμουλα 1, δηλαδή κατασκευή με συγκεκριμένες προδιαγραφές ενός μοντέλου μονοθέσιου (διαστ. περίπου 20cmΧ8cm) εύρεση χορηγών, παρουσίαση – προβολή – διαφήμιση της ομάδας και αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο – πίστα.

Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές στην εμπειρική – βιωματική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω σε θέματα Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών, χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Οι μαθητικές κατασκευές μοντέλων F1 κινούνται με ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους περίπου 24 μέτρων, ενώ με χρήση αισθητήρων και Η/Υ μετρώνται οι χρόνοι από τη στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν τη γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση. Για την πραγματοποίηση των αγώνων αυτών, θα μεταφερθεί στην Ελλάδα η αυθεντική πίστα της F1 με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα. Ο τελικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα.