basket_01[3]

Με τέσσερα παιχνίδια, που έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 16:00, ανοίγει σήμερα η «αυλαία» της 20ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Οι τρεις αναμετρήσεις παρουσιάζουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο εκ των ουραγών, Ηλυσιακός, που υποδέχεται τον Πανιώνιο. Η ομάδα των Ιλισίων με νέο προπονητή στον πάγκο της το Δημήτρη Κουστένη δεν έχει κανένα περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών, εάν θέλει να ελπίζει μέχρι το τέλος στην παραμονή της.

Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο ουραγό της βαθμολογίας, Ίκαρο Χαλκίδας, που θα φιλοξενήσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, Νέα Κηφισιά. Για να ελπίζει το συγκρότημα της Εύβοιας στη σωτηρία του, θέλει οπωσδήποτε τους δύο βαθμούς στο σημερινό ματς.

Ματς με μεγάλη βαθμολογική σημασία θα διεξαχθεί και στο Ρέθυμνο, όπου ο ΑΓΟ υποδέχεται τον προτελευταίο του πίνακα, Πανελευσινιακό. Οι Κρητικοί δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή τους κι έχουν την ευκαιρία να βάλουν τις βάσεις για το πετύχουν, εφόσον νικήσουν την ομάδα του Θριάσιου, η οποία θα επιδιώξει να πάρει τη 2η εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για να ελπίζει στην αποφυγή του υποβιβασμού.

Στο άλλο ματς της ημέρας υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι ο ΠΑΟΚ, που θα φιλοξενήσει τα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί παρουσιάζονται πολύ αδύναμοι μακριά από την έδρα τους (δεν έχουν ακόμη νίκη), ενώ από την άλλη ο «δικέφαλος» του Βορρά πολύ δύσκολα χάνει στην Πυλαία. Το παιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasports 3.