aris_paok_1_1_20140316_02.jpg

Όποιος είναι περήφανος γι αυτό που είδε, απόψε, στο Κλ. Βικελίδης, είναι ανόητος, άνους και τραμπούκος.

 

Το ντέρμπι της κλοτσιάς άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς και, ελέω ρέφερι, συνεχίστηκε έτσι… Οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να πάνε το ματς στο ξύλο κι οι φιλοξενούμενοι είχαν το ζωνάρι τους λυμένο για καβγά –προφανώς για να μην τους πουν ότι… κιότεψαν.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από δύο τυχαία γκολ, ένα με φάουλ του Τάτου που έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Γλύκου αλλά εκείνος κατάφερε να τη χάσει μέσα από την αγκαλιά του λες και ήταν κολώνα πάγου κι ένα με πλασέ του Οικονομόπουλου έξω από την περιοχή που τσίμπησε τη μπάλα από τον Αθανασιάδη για να τη στείλει στο “γάμα” του τερματοφύλακα της ομάδας του, Διούδη.

Αν ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης είχε φροντίσει να μοιράσει κίτρινες από το πρώτο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι έκαναν τα δρεπανηφόρα, δε θα φθάναμε στο σημείο να διακόπτεται ο αγώνας για 12 λεπτά (κρατήθηκαν 7 στο α μέρος) όταν, για σκληρό –αλλά πάνω στη φάση- φάουλ του Κάτσε όλη η ομάδα του Άρη έπεσε πάνω στον νεαρό να τον… σκοτώσει και αυτοί που έσπευσαν να τον προστατέψουν ήταν ο Βαγγέλι κι ο Τζαβέλλας. Οι υπόλοιποι έγιναν ένα κουβάρι, με τους Τάτο, Αγκάνθο και Αθανασιάδη να πρωτοστατούν σε μαγκιές…

Ο Κομίνης, για να διασφαλίσει την ακεραιότητα των παικτών (γιατί αν οι γηπεδούχοι συνέχιζαν έτσι όλο και κάποιος θα κατέληγε στο εφημερεύον και με υπουργό Υγείας τον Άδωνι θα ήταν αμφίβολο αν θα τη γλίτωνε) έκανε να βγει από τη φυσούνα για το β μέρος 12 λεπτά. Το παιχνίδι άρχισε μουδιασμένα, οι γηπεδούχοι πάλι ξέφυγαν σε κάποια στιγμή όσο έβλεπαν το χρόνο να περνάει και το 1-1 να παραμένει και είχαμε νέα διακοπή 8 λεπτών, όταν οι μάγκες της εξέδρας πέταξαν μπουκάλι στο Νάτχο που είχε πάει να εκτελέσει φάουλ. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων το μάζεψε για να το δώσει στο διαιτητή (λες και θα γινόταν τίποτα) κι όπως ήταν αναμενόμενο, η εξέδρα ξέσπασε. Ο Κομίνης μάζεψε τους βοηθούς του στη σέντρα, διαβουλεύτηκαν και, τελικά, ο τέταρτος έκανε παρατήρηση στον προπονητή των φιλοξενούμενων να κάθεται στον πάγκο και να μη σηκώνεται στο χώρο που είναι χαραγμένος στο χόρτο, έγινε μια ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, κρατήθηκαν… 3 λεπτά καθυστερήσεων (μόνον οι αλλαγές ήταν 6 κι οι τραυματισμοί άλλα 6) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Με δυο κουβέντες, οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί μπροστά. Είχαν ελάχιστες τελικές και δεν έπαιξαν επιθετικά. Ήταν, όμως, καλοί στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν πάτησαν γκάζι μετά το 45’, αλλά όποτε κατέβαιναν από το κέντρο προκαλούσαν τρικυμία εν κρανίω…

Στην κριτική που διαβάσατε δεν αναφέρονται τα ονόματα των ομάδων. Αυτό έγινε σκοπίμως.

Οι δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα, ήταν για κλάματα. Το μπούλινγκ δεν είναι ποδόσφαιρο. Η ελληνορωμαϊκή πάλη, το ίδιο. Η χώρα διαθέτει Ολυμπιονίκη καρατέκα και δε χρειάζεται άλλους.

Όσο για τις δηλώσεις του Βαγγέλι, που έκανε λόγο για “μια ομαδούλα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση”, ή του Τζαβέλα “είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε σ’ αυτό το γήπεδο για τελευταία φορά”, δεν αξίζουν κριτικής. Απλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δίνουν το χειρότερο παράδειγμα στους φιλάθλους. Τι να περιμένεις, μετά, από τους θερμοκέφαλους της εξέδρας; Να σκοτώσουν;

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Αρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Τσουμάνης, Κύργιας (79' Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς (Καραγιάννης 60'), Καμινιώτης, Τάτος, Μανιάς, Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (90+ Κίτσιου), Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (63' Σαλπιγγίδης), Στοχ (86' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Γκολ: Τάτος 23', Οικονομόπουλος (αυτ. 45')

Κίτρινες κάρτες: Καμινιώτης 13', Τάτος 24', Οικονομόπουλος 45'+, Αγκάνθο 45+, Βανγκέλι 72', Αγγελούδης 81'-Αθανασιάδης 45+, Τζαβέλλας 52', Νάτχο 52', Γλύκος 70'

Κόκκινες κάρτες: Αγκάνθο 88'-Κάτσε 45+