veroia_apollon_1_1_20140301_01 Με γκολ του Πετρόπουλου ο Απόλλωνας απέσπασε «χρυσό» βαθμό στη Βέροια (1-1), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι πολλές απουσίες που είχε η «ελαφρά ταξιαρχία», σε συνδυασμό με τα όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, δεν έδειξαν να πτοούν την ομάδα του Λόρι Σάντσες, η οποία δεν επέτρεψε στους Ημαθιώτες να πανηγυρίσουν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους εντός του 2014. 

Το συγκρότημα του Ντόστανιτς προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά μετά το γκολ της ισοφάρισης αποσυντονίστηκε κι έτσι δεν κατάφερε να περάσει στη βαθμολογία τον Απόλλωνα, που έστω και προσωρινά ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, η «γκέλα» αυτή μπορεί να στοιχίσει στους γηπεδούχους, που παρέμειναν στην προτελευταία θέση και ουσιαστικά «πήγε στράφι» το σπουδαίο «διπλό» που πέτυχαν πριν από μία εβδομάδα στα Ιωάννινα.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, ωστόσο, η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα ήταν η Βέροια. Οι σημαντικές ελλείψεις που είχε ο Απόλλωνας επηρέασαν σαφέστατα τη λειτουργία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι παίκτες του Σάντσες επιδίωξαν να διασπάσουν την καλκλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων με βαθιές μπαλιές χωρίς να τα καταφέρουν.

Η ομάδα που ήταν ανώτερη στο γήπεδο ήταν αυτή που προηγήθηκε, σε χρονικό σημείο του παιχνιδιού, μάλιστα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια. Από εκτέλεση κόρνερ στο 43΄ και αδράνεια του Πετρόπουλου, ο Μπεν πετάχτηκε στην «καρδιά» της μικρής περιοχής και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκόμεζ (1-0).

Με δύο μεγάλες φάσεις για τους παίκτες του Ντόστανιτς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στην πρώτη ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, Γκόμεζ, έκανε σπουδαία επέμβαση στο φάουλ του Μπαργκάν, ενώ στο 50΄ ο Μπεν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων  δε σημάδεψε σωστά.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τον Απόλλωνα χάθηκε στο 58΄, όταν ο Πετρόπουλος έστειλε τη μπάλα με το στήθος προς την εστία του Καντιμοίρη, αλλά εκεί ο Βέρτζος «δίκην τερματοφύλακα» έδιωξε με το κεφάλι κι απεσόβησε την ισοφάριση. Τέσσερα λεπτά μετά το πείσμα του Πετρόπουλου, σε συνδυασμό με την ασυνενοησία των Βέρτζου-Καντιμοίρη, έφερε την ισοφάριση για την «ελαφρά ταξιαρχία» με την προβολή του αρχηγού (1-1). 

Λίγο αργότερα, μάλιστα, και συγκεκριμένα στο 75΄ ο Καντιμοίρης έκανε εκπληκτική απόκρουση στο βολέ του Πετρόπουλου μέσα από την περιοχή κι απεσόβησε το 1-2.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Βέροιας

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Βέρτζος, Σισοκό, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Παυλίδης (64' Ζεζίνιο), Όστοϊτς, Μπαργκάν (73' Γκονσάλβες), Καλτσάς, Μπεν

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Γκόμες, Ζατζηζήσης, Δεληζήσης, Σέντερμπεργκ, Παντελιάδης, Κόρμπος, Τσοκάνης, Άμπροουζ (72' Φαρινόλα), Λουσέρο, Ντάλμπεργκ (85' Παπαζαχαρίας), Πετρόπουλος (90' Τσιλιγκίρης)

Γκολ: 43' Μπεν / 63' Πετρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: 24' Καλτσάς, 77' Βέρτζος / 50 Σόντερμπεργκ, 55' Δεληζήσης, 75' Τσοκάνης, 78' Χατζηζήσης