Ανοιχτό δημοψήφισμα, σε τοπικό επίπεδο και με την υποστήριξη  του συνόλου των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει η  κίνηση «SOSτε το Νερό», την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. 


Μέλη της κίνησης, σε συνέλευση που έγινε χθες βράδυ, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ενώ ανέφεραν ότι θα πρέπει να εξαιρεθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο. 

«Ξέρουμε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, αλλά πρέπει ο λαός της Θεσσαλονίκης να εκφράσει την άποψή του», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς «τέτοια ενέργεια με δημοψήφισμα δεν ξανάγινε στην Ελλάδα», να βοηθήσουν εθελοντικά την προσπάθεια, δηλώνοντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα του κινήματος «SOSτε το νερό». 

Όπως υποστήριξαν, στη συνέλευση, τα μέλη της κίνησης, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η τιμή του νερού ενώ εξέφρασαν φόβους και για την αλλοίωση της ποιότητας του. 

Πρότειναν κι ενέκριναν, για μέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, τη 18η Μαΐου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Η ερώτηση θα διατυπωθεί έτσι ώστε να απαντάται με ένα ‘ναι’ ή ένα ‘όχι’, για να μην απασχολούμε, με σταυρούς, τις εφορευτικές επιτροπές που θα έχουν δύσκολο έργο», είπε ο κ. Αρχοντόπουλος.