mdpv_01.jpg

Αστυνομικός 40 χρόνων, από την Ορεστιάδα, ενέχεται σε υπόθεση ναρκωτικών. Συνελήφθη στο ΚΤΕΛ της Ορεστιάδας όταν πήγε να παραλάβει φάκελο με 60 γραμμάρια χασίς, τα οποία του είχε στείλει ένας άνδρας 41 χρόνων, από το Τριάδι Θεσσαλονίκης.

Στο σπίτι του 41χρονου στο Τριάδι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6,4 γραμμάρια μεθυλαινε-διοξι-πυρο-βαλερόνη, μια συνθετική ουσία που ανήκει στα ναρκωτικά, γνωστή ως M.D.P.V., δυο σπρέι πιπεριού, πιστόλι αερίου των 9mm, αεροβόλο πιστόλι, αεροβόλο περίστροφο, 40 ναρκωικά χάπια και 477,3 γραμμάρια χασίς σε φούντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Η μεθυλαινε-διοξι-πυρο-βαλερόνη ήταν κατασκεύασμα εργαστηρίων και δεν κυκλοφορούσε στις πιάτσες των τοξικομανών ως το 2004, όταν συγκεκριμένα κυκλώματα άρχισαν τη διάδοσή της. Στους κύκλους των τοξικομανών έχει την ονομασία «άλατα μπάνιου», επειδή συναντάται σε κάποια άλατα.