PrintΟ ευρωπαϊκός σχεδιασμός στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί αντικείμενο του συνεδρίου του Economist για την Ελληνική Προεδρία, το οποίο αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει ως αύριο, στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο έχει τίτλο «Sea of Europe: Routing the Map for Economic Growth» και διεξάγεται στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Εισήγηση κατά την επίσημη έναρξη, στις 3 μ.μ., θα παραθέσει ο αντιπρόεδρος και αρμόδιος Επίτροπος μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Siim Kallas.

Εισηγήσεις μεταξύ άλλων θα απευθύνουν η αρμόδια επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαρία Δαμανάκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αύριο, Τρίτη, στις 2.15 μ.μ..

Θα μεσολαβήσει η πρόβλεψη του συντάκτη του The Economist John Andrews αναφορικά με την πορεία της ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

Οι τοποθετήσεις θα επικεντρωθούν στις προοπτικές μεγέθυνσης μέσα από τη θαλάσσια και ναυτιλιακή πολιτική, τη διαχείριση των λιμένων και τα διευρωπαϊκά μεταφορικά δίκτυα, όπως και στις δυνατότητες αλλά και στα εμπόδια ανάδειξης της Ελλάδας ως διεθνούς κέντρου εμπορίου.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου.