deh-2-thumb-medium_thumb

Απίστευτο, αλλά, πέρα για πέρα, αληθινό: Η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές εντολές για επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης σε άπορες οικογένειες λόγω κρύο, συνέδεσε, αρχικά, το ρεύμα και, με το που καλυτέρευσε ο καιρός, το… διέκοψε εκ νέου!

 

Την απίστευτη καταγγελία κάνει, εγγράφως, ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου. Με έγγραφη διαμαρτυρία του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, Γιάννη Μανιάτη, ζητά να βρεθεί άμεσα λύση, αφού η ανεργία μαστίζει την περιοχή και, το πρόβλημα με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, δεν… τελειώνει όταν έρθει το καλοκαίρι –αλλά, αντίθετα, εντείνεται, αφού θα είναι απαραίτητη η λειτουργία ψυγείων, για τη διατήρηση τροφίμων.

«Δυστυχώς, οι προβλέψεις και τα σενάρια είναι δυσοίωνα. Ανησυχούμε έντονα. Με την επιστολή αυτή αποβλέπουμε στη πρόκληση διαλόγου για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πιο στερεή βάση. Η ΔΕΗ είναι ανώνυμη εταιρεία και λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς. Για εμάς όμως, πίσω από κάθε δωδεκαψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης υπάρχει μια πονεμένη ανθρώπινη ιστορία. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα συναισθήματα των συμπολιτών μας που νιώθουν φόβο για το αύριο, θυμό, απογοήτευση, εμπαιγμό. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», υπογραμμίζει ο κ. Κυρίζογλου.

Όπως επισημαίνει, οι υπηρεσίες του δήμου κατέγραψαν, τις ημέρες με αιθαλομίχλη, 80 άπορες οικογένειες, στις οποίες η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα. Με ενέργειες του δήμου η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε, όμως, τώρα που οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη είναι υψηλές, η Επιχείρηση προχώρησε σε νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης, στους ίδιους ανθρώπους!

Έκοψαν το ρεύμα και σε ασθενή με μηχανική υποστήριξη!

«Δυστυχώς, οι ίδιοι αυτοί πολίτες λίγες ημέρες μετά τη βίωση του συναισθήματος της  ανακούφισης ένιωσαν απογοήτευση βλέποντας τα συνεργεία της ΔΕΗ να προβαίνουν εκ νέου στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους. Προσέρχονται πλέον στους κοινωνικούς λειτουργούς με απογοήτευση και θυμό, καθώς οι ημέρες διευκόλυνσής τους ήταν λίγες. Με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας η ΔΕΗ επανέρχεται δριμύτερη, αφού τα συνεργεία της πήγαν και σε κατοικίες που οι ένοικοί τους έχουν κάνει αίτηση ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο. Αντιμετωπίσαμε ακόμη και περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης σε οικία ασθενή, ευρισκόμενου σε μηχανική υποστήριξη (παροχή οξυγόνου), εξυπηρετούμενου από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”», καταγγέλλει ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι πολλές αιτήσεις ένταξης πολιτών στο κοινωνικό τιμολόγιο έχουν “παγώσει” και δεν εγκρίνονται κι ότι η ανεργία καλπάζει, με αποτέλεσμα να αναμένονται ακόμη χειρότερες καταστάσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα, για τους πολίτες.

Δ.Ι.Ασ.