Την ελπίδα, ότι όσοι εξαπατήθηκαν στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια κι έχασαν τα χρήματά τους, θα δικαιωθούν δικαστικά, εκφράζει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Θοδωρής Ζαγοράκης.


Όπως λέει ο Θ. Ζαγοράκης, δεν έβαλε χρήματα για μια επένδυση, αλλά για ένα συμβόλαιο ασφάλειας ζωής: "Τοποθέτησα δουλεμένα και φορολογημένα χρήματα από την ποδοσφαιρική μου καριέρα στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια με την εγγύηση του τότε υπουργείου Εμπορίου. Πρόκειται για συμβόλαιο ασφάλειας ζωής που είχα κάνει προ δεκαετίας στην εταιρεία. Δεν μιλάμε για επενδυτική τοποθέτηση. Δεν τζογάραμε για να πάρουμε τα διπλάσια με ρίσκο να τα χάσουμε", λέει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: 'Ποτέ όμως δεν μπορούσες να φανταστείς ότι εν μια νυκτί μπορεί να καταστραφείς. Γιατί για πάρα πολύ κόσμο το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ ήταν προσωπική ή οικογενειακή καταστροφή". 

Για τον βετεράνο αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, "οι ζημιωθέντες ζητούν το αυτονόητο. Τα χρήματα που τους εγγυήθηκε το ίδιο το κράτος. Είναι αδικία να χάσει ο κάθε άνθρωπος έστω και ένα ευρώ. Μιλάω με ανθρώπους που έχουν χάσει όλα τους τα χρήματα σε αυτή την ιστορία. Είναι σε απόγνωση". 

Αποκαλύπτει, μάλιστα, συνάντηση με τον Π. Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ, στην οποία, ο γνωστός επιχειρηματίας τον διαβεβαίωνε ότι τίποτα δε θα χαθεί: "Όταν κατέρρευσε η ΑΣΠΙΣ συναντήθηκα με τον κ. Παύλο Ψωμιάδη, τον οποίο γνώριζα προσωπικά, και ακόμη και τότε μου έλεγε ότι τα χρήματα δεν θα χαθούν. Για το ίδιο με διαβεβαίωναν και ασφαλιστές", εξιστορεί. 

Για την δικαστική διαμάχη, ο Θ. Ζαγοράκης, τονίζει: "Πλέον, εκκρεμεί το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης στο οποίο θεωρώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθούμε".