elbo_diamartyries_synenteyxi_20140124_01.jpg
Τροπολογία, σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατατέθηκε χθες βράδυ, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η ΕΛΒΟ θα επιχορηγείται από το ελληνικό Δημόσιο καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκκαθάρισης, προκειμένου να συνεχισθεί η παραγωγική διαδικασία που κυρίως αφορά την ολοκλήρωση των παραγγελιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η δαπάνη επιχορήγησης, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ και προσδοκάται να αντισταθμισθεί πλήρως από το αντίτιμο του πλειστηριασμού της ΕΛΒΟ.

Όπως σχολίασε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, μιλώντας στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, o πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας, η τροπολογία «είναι το πρώτο βήμα για να πληρωθούν οι 360 εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο». Υπογράμμισε πως η βιομηχανία θα λειτουργήσει κάτω από το όριο παραγωγικής δυνατότητας κι εξέφρασε την ελπίδα, ο ειδικός εκκαθαριστής, να διαπιστώσει τις δυνατότητες της ΕΛΒΟ και να ζητήσει ακόμη και να γίνουν προσλήψεις. «Βλέπουν ότι η εταιρία ‘βγαίνει’, γι αυτό και, με την τροπολογία, χορηγούν 14 εκ. ευρώ. Ουσιαστικά τα επενδύουν», κατέληξε.