Τις τελικές τους αποφάσεις για τις συνεργασίες στις οποίες πρόκειται να προχωρήσουν ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, λαμβάνουν αύριο οι Οικολόγοι στη Θεσσαλονίκη.


Στη Γενική Συνέλευση που πρόκειται να πραγματοποιήσουν τα μέλη της Κίνησης «Οικολογία Αλληλεγγύη», θα κληθούν να επιλέξουν εάν θα κατέβουν αυτόνομα στην κούρσα για το δήμο Θεσσαλονίκης ή εάν θα επιλέξουν μεταξύ της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη ή της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Διαφορές υπάρχουν και με τις δύο δυνάμεις, αλλά και ταυτίσεις», δήλωσε ο  πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος των Οικολόγων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Τρεμόπουλος είπε πως  «έδωσε τέλος σε ένα 25ετές καθεστώς διαπλοκής», για να προσθέσει ότι «μένουν πολλά να γίνουν».

Να σημειωθεί ότι ως ανεξάρτητος κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές, για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης και ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, χωρίς να έχει ενημερώσει το κόμμα, αλλά και ο Χρήστος Μάτης, που είχε στηριχθεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές από τους Οικολόγους, με τον οποίο, πλέον, το κόμμα απορρίπτει κάθε συνεργασία.


Όσον αφορά τις προθέσεις τους για τις εκλογές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είπε πως έγινε προσέγγιση από την πλευρά του Μάρκου Μπόλαρη, που δε θα κατέβει με το ΠΑΣΟΚ, όπως είχε κάνει στις προηγούμενες εκλογές, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν τη συνεργασία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα («δεν είναι στη φιλοσοφία της κίνησης») ή με τον Γιάννη Ιωαννίδη («παίρνει τη σκυτάλη από το καθεστώς Ψωμιάδη»).