symboulio_epikrateias_01.jpg

Σε στάση εργασίας προχωρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ την Παρασκευή (από τις 8:00 έως τις 12:00), προκειμένου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να συγκεντρωθούν έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή κατά της διαθεσιμότητας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 9:00. Σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΟΤΑ, «οι διατάξεις του νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις».

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν επίσης ότι οι διατάξεις του νόμου 4172/2013 παραβιάζουν τον κανόνα του αυτοδιοίκητου των δήμων, «με ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας που θέτουν σε καθεστώς απόλυσης αρκετούς εργαζόμενους και στην αρχή της αξιοκρατίας που παραβιάζεται με την μεγαλύτερη μοριοδότηση ορισμένων κατηγοριών δημοτικών αστυνομικών».