Σε καθεστώς εφημεριών εντάχθηκε από χθες το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο, μετά τα εμφράγματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στις εφημερίες των νοσοκομείων.


Η προσέλευση ασθενών ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη χθες, εξαιτίας των εποχικών ιώσεων. Το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο θα εφημερεύει από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ επικουρικά με το εφημερεύον νοσοκομείο που χθες ήταν το “Παπαγεωργίου”. 

Θα εξυπηρετούνται οι ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής και Καρδιολογίας.  Θα εξυπηρετούνται περιστατικά των παραπάνω ειδικοτήτων με ήπια βαρύτητα. Περιστατικά που χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης θα διακομίζονται στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ασκήσεις επί χάρτου

Οι διοικητές των ΥΠΕ δηλώνουν ευχαριστημένοι από την εξέλιξη, καθώς, υποστηρίζουν ότι τα πρώτα μηνύματα, από τη λειτουργία του Πολυιατρείου, είναι θετικά κι αισιόδοξα. Ικανοποιημένος δήλωσε και  ο δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης, ο οποίος, μαζί με άλλους δημάρχους της δυτικής πλευράς,  αλλά και με τους διοικητές των ΥΠΕ, συμμετείχε σε σύσκεψη για το μέλλον των νέων πολυιατρείων του οργανισμού που θα αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ. Δήμαρχοι και διοικητές έβαλαν κάτω τους χάρτες των περιοχών και τις κατόψεις των κτιρίων, αφού το βασικότερο ενδεχόμενο είναι η χρησιμοποίηση των κτιρίων των παλιών ιατρείων του ΙΚΑ.

Καθώς δεν υπάρχει, ακόμη, απόφαση γι αυτό, αποφασίστηκε νέα σύσκεψη, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν ότι, στα τέλη Μαΐου, λήγουν οι 5.000 συμβάσεις ιδιωτών, συνεργαζόμενων γιατρών, κάτι που σημαίνει ότι, από εκείνη την ημερομηνία, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού δεν θα μπορούν να προσφεύγουν σε αυτούς.