dourou_tsipras_20140201_01.jpg

Προβληματισμός και έντονες αντιδράσεις αναδείχθηκαν σήμερα, κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις Περιφέρειες και τον δήμο της Αθήνας.

 

Οι πρώτες αντιδράσεις είχαν εκδηλωθεί ήδη από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το βράδυ της Παρασκευής, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, Κυριακή, οπότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση υποψηφιοτήτων που κατέθεσε η ηγεσία.

Πηγές προσκείμενες στην μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας σημείωναν ότι η ψηφοφορία δεν πρέπει να καλύπτει το συνολικό «πακέτο» των υποψηφίων, όπως επιθυμεί η πλειοψηφία, αλλά κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά.

Υπήρξαν και προσωπικά παράπονα, όπως της Ελένης Πορτάλιου, υποψήφιας για το δήμο της Αθήνας το 2010, η οποία υπογράμμισε ότι δεν ρωτήθηκε καν, για το αν θα ήθελε να είναι, εκ νέου, υποψήφια.

Για το πρόσωπο του Σπύρου Μπενέτου, ο οποίος προτείνεται για την θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, διατυπώθηκαν αντιδράσεις σύμφωνα με τις οποίες εκφράζει εθνικιστικές θέσεις, μη συμβατές με του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα των συνεργασιών αντέδρασε έντονα ο Αλ. Ρήγος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να θέσει την παραίτησή του στην διάθεσή της ΚΕ του κόμματος. 

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη, με το σκεπτικό ότι έχει ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Η συζήτηση που πυροδοτήθηκε είχε αρκετή ένταση και μεταξύ των άλλων επισημάνθηκε ότι υπάρχουν κι άλλοι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, και ότι μόνο Ι. Μιχελογιαννάκης και η κυρία Σοφία Σακοράφα δεν το έκαναν.