dikastiko_megaro_thessalonikis_07.jpg

Μνήμες από ένα φρικιαστικό έγκλημα ζωντάνεψαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης, που επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων και τριών μηνών σε 39χρονο που έπνιξε με καλώδιο και κατακρεούργησε την μητέρα του, μέσα στο σπίτι του!

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2007, όταν η άτυχη γυναίκα επισκέφθηκε τον γιο της, στο σπίτι του, στην Καλαμαριά.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, αιφνιδιάζοντας τη συνταξιούχο γυναίκα, την έριξε αρχικά στο έδαφος, την έπνιξε με τα χέρια του μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της κι έπειτα τύλιξε ένα καλώδιο κεραίας γύρω από τον λαιμό της, με συνέπεια το θύμα να υποστεί ασφυξία. Δεν περιορίστηκε όμως εκεί, αφού, λίγο αργότερα, άρπαξε ένα μαχαίρι, με το οποίο κατακρεούργησε την γυναίκα, πριν πάρει την Ασφάλεια και ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.

«Είχα φυσιολογική σχέση με την μητέρα μου» ψέλλισε με λυγμούς κατά την απολογία του στο Εφετείο, τονίζοντας ότι εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είχα παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις. Η μάνα μου δεν κατάλαβε ότι ήμουν ασθενής» πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έναν μήνα πριν από το έγκλημα, ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί νευρολόγο, ο οποίος τού χορήγησε αντικαταθλιπτικά φάρμακα και βιταμίνες, τη λήψη των οποίων όμως διέκοψε ύστερα από λίγες μέρες.

Τότε, το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», «περιύβριση νεκρού» και «οπλοχρησία» απορρίπτοντας τον ισχυρισμό των συνηγόρων υπεράσπισης που υποστήριξαν ότι είχε μειωμένο καταλογισμό όταν διέπραξε το έγκλημα.

Ο κατηγορούμενος κατάφερε και «έσπασε» τα ισόβια. Δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, το Εφετείο αναγνώρισε στον μητροκτόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών και τριών μηνών.

Στην απολογία του ο 39χρονος, πτυχιούχος μαθηματικής σχολής ΑΕΙ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία- επισήμανε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε μόνο να μειωθεί η πρωτόδικη ποινή του.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις εισαγγελέα και δικαστών, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο σκηνικό του εγκλήματος και είπε ότι εκείνη τη στιγμή έβλεπε «τρίγωνα, μαύρες σκιές και κυλίνδρους», ενώ επέμεινε ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία που «ήταν συνέπεια  της αρρώστιας μου».


από το http://www.star.gr/