xasis_1.jpg

Το τσιγαρλίκι, που κάπνιζαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην Προβλήτα Α του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα χθες, αγναντεύοντας το Θερμαϊκό, “πρόδωσε” τους δυο αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών.

 

Οι δυο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 24 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο 28χρονος κάπνιζε το τσιγαρλίκι, έχοντας πάνω του μικροποσότητες ναρκωτικών: Ένα γραμμάριο “σοκολάτα” και σκανγκ βάρους 6,3 γραμμαρίων.

Από έρευνα στο σύστημα Σέγκεν διαπιστώθηκε ότι στον 28χρονο απαγορευόταν η είσοδος στη χώρα, ενώ ο 24χρονος δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 24χρονου, όπου, ένας αστυνομικός σκύλος βρήκε μια συσκευασία χασίς σε φούντα, τυλιγμένη με ταινία, βάρους ενός κιλού και 58,5 γραμμαρίων, άλλη μία παρόμοια συσκευασία από το ίδιο ναρκωτικό βάρους δύο κιλών και 147,4 γραμμαρίων και άλλη μια συσκευασία με 146,2 γραμμάρια κατεργασμένης ινδικής κάνναβης (“σοκολάτα”).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και 130 ευρώ.