ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Στην Αθωνική Πολιτεία έφθασε, πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η συνοδεία του. 


Ο πρωθυπουργός έφθασε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στο Πρωτάτο και θα διανυκτερεύσει στις Καρυές.



Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την άφιξή του και την υποδοχή, όπως τις δημοσίευσε το Αγιορείτικο Βήμα.  


ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Έφθασε στις Καρυές του Αγίου Όρους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και έγινε δεκτός από την Ιερά Κοινότητα με κωδωνοκρουσίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε με στρατιωτικό ελικόπτερο και στο ελικοδρόμιο των Καρυών τον υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

Με τα πόδια κατευθύνθηκε μέχρι τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, έξω από τον οποίο, τον περίμεναν τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

Η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού έγινε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου ο κ. Σαμαράς προσκύνησε την εικόνα του «Άξιον Εστί».

Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Άγιος Πρώτος, Πατέρας Στεφάνος από τη Μονή Χιλανδαρίου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, καθώς και για το προσωπικό του ενδιαφέρον για το Άγιον Όρος και τη φροντίδα που δείχνει η κυβέρνηση για να επιλυθούν θέματα της Μοναστικής Πολιτείας του Άθω, όπως η αναστήλωση και η συντήρηση των μνημείων.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε ταπεινά την ευλογία τους σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.