ilikiomenoi_02.jpg

Δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, νοσηλευτικής φροντίδας καθώς και οικιακής βοήθειας σε συνταξιούχους-κατοίκους του, προσφέρει ο δήμος Παύλου Μελά.

 

Οι νέες υπηρεσίες εντάσσονται στο πρόγραμμα κατ΄ οίκον φροντίδας, το οποίο συνυπογράφει με το ΙΚΑ.

Ο δήμος Παύλου Μελά θα προσφέρει στους δικαιούχους του προγράμματος ενημέρωση για τα δικαιώματα των δημοτών που θα συμμετέχουν, συνοδεία ωφελούμενων σε διάφορες πολιτιστικές, κοινωνικές δραστηριότητες, υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας (όπως οι μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αλλά και η χορήγηση φαρμάκων) καθώς και υπηρεσίες οικιακής βοήθειας, όπως η καθαριότητα, τα καθημερινά ψώνια και το ντύσιμο. Σε κάθε ωφελούμενο θα παρέχονται υπηρεσίες 10 ωρών μηνιαίως, με συχνότητα δύο επισκέψεων τουλάχιστον την εβδομάδα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να συμπληρώσουμε τα δραματικά κενά περίθαλψης που δημιουργεί η μνημονιακή λαίλαπα» δήλωσε με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου όλων των φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου του Δημοσίου, καθώς και οι συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Σταυρούπολη.