protovoulia_ton_pente_01.jpeg

Θέσπιση νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας στην Αυτοδιοίκηση ζητά η πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων, όπως τονίστηκε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, μετά από εκδήλωση στην Πάτρα.

Οι πέντε δήμαρχοι (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ιωαννιτών και Βόλου) ζητούν, ακόμη, να αλλάξουν οι διαδικασίες με τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις, ώστε να διαχωρίζεται η πολιτική απόφαση από την διοικητική πράξη, σε συνδυασμό με την εκλογίκευση και την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και να αναδιοργανωθούν οι δομές των δήμων με σταδιακή θέσπιση διαδικασιών, περιγραφή καθηκόντων των θέσεων εργασίας, στοχοθέτησης και αξιολόγησης του προσωπικού και υπηρεσιών.

Προτείνουν, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου για τη λειτουργία των ΚΕΠ, η οποία θα ξεκινήσει με την καταγραφή και την κωδικοποίηση των υπηρεσιών που καλούνται οι Δήμοι να παράσχουν στους πολίτες.

Η επόμενη συνάντηση της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» θα γίνει στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα με θέμα «Δημοκρατική Συμμετοχή και Κοινωνική Οικονομία».