Για προσωπικές τακτικές ορισμένων υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αφήνοντας αιχμές για τις υποψηφιότητες του Νικήτα Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


«Ορισμένοι επέλεξαν προσωπικές τακτικές για να εξυπηρετήσουν προσωπικούς στόχους» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επανέλαβε ότι η Ν.Δ. επέλεξε να μην δώσει χρίσματα και να ακολουθήσει μια καινούρια προσέγγιση που πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στις επιταγές της κοινωνίας. «Επιλέξαμε να μην ποδηγετήσουμε τα στελέχη μας», είπε.

Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την πλήρη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης, σημειώνοντας παράλληλα τη βούληση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. «Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η κυβέρνηση δεν κοιτάζει ποιος είναι, τι ρόλο παίζει κλπ» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «πρέπει να σταματήσουμε κάθε μορφή λαθρεμπορίου» και επισήμανε ότι με την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης σταμάτησε το λαθρεμπόριο μέσω του πετρελαίου θέρμασνης, ενώ όπως είπε, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει και το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα.