tremopoulos_ekloges_20101107_01.jpg

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα είναι ο επικεφαλής της «Οικολογίας- Αλληλεγγύης», που θα διεκδικήσει στις περιφερειακές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό των Οικολόγων Πράσινων την Περιφέρεια.

Η υποψηφιότητά του εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα των Οικολόγων-Πράσινων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά με την υποψηφιότητά του: «Μετά από πίεση των μελών και με ομόφωνη τελικά απόφαση, κατεβαίνω υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Τα μέλη εκτίμησαν ότι μετά τους αγώνες, τις αποκαλύψεις, την αποκαθήλωση του καθεστώτος Ψωμιάδη και την εμπειρία του αντιπροέδρου περιφερειακής ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά άλλη υποψηφιότητα απέναντι στον Μιχάλη Τρεμόπουλο. Θα αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των πολιτών».

Κι ενώ έκλεισε η υποψηφιότητα Τρεμόπουλου στην Περιφέρεια, για το δήμο Θεσσαλονίκης, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση από πλευράς Οικολόγων. Η πρόταση για αυτόνομη κάθοδο συγκέντρωσε σχετική πλειοψηφία, καθώς υπήρξαν «λευκά» που εμπόδισαν τη διαμόρφωση απόλυτης πλειοψηφίας.

Στις τάξεις της κίνησης έχει κατέβει η ιδέα για να στηριχθεί (πάλι, όπως και στο β γύρο των προηγούμενων εκλογών) ο Γιάννης Μπουτάρης, όμως, η στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Ευκαρπίας, δεν έχει ξεχαστεί…

Το ζήτημα θα συζητηθεί και πάλι την ερχόμενη Τετάρτη.