Φωλιά κατασκευασμένη από μαθητές
Φωλιά κατασκευασμένη από μαθητές

Φωλιές για τα πουλιά θα κατασκευάσουν όσοι πάρουν μέρος στη δράση «Φροντίζοντας τα πουλιά της πόλης μας», της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Θα κατασκευαστούν και θα τοποθετηθούν ξύλινες τεχνητές φωλιές στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα κατασκευαστούν πήλινες φωλιές για τα χελιδόνια, στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, τις οποίες στη συνέχεια θα τοποθετήσουν στα σπίτια τους.

Τη δράση διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και την υποστήριξη του Γραφείου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. από την Τετάρτη 5 έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή ξύλινων τεχνητών φωλιών στο Α.Π.Θ., στον υπαίθριο χώρο πίσω από τη Θεολογική Σχολή, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 από τις 10:00 έως τις 15:00
  • Την τοποθέτησή τους στους χώρους του Α.Π.Θ. την Παρασκευή 7 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 15:00 η οποία θα ξεκινήσει από τον υπαίθριο χώρο πίσω από τη Θεολογική.
  • Την κατασκευή πήλινων φωλιών για τα χελιδόνια το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 14:00 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μπροστά στο Πάρκο των Γλυπτών (στο ύψος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης) και την παροχή οδηγιών ώστε να τοποθετηθούν από τους ενδιαφερόμενους –συμμετέχοντες σε σπίτια και άλλα κτίρια. Οι συμμετέχοντες συνιστάται να έχουν μαζί τους κι ένα χάρτινο κουτί για τη μεταφορά.

Με τη δράση οι νέοι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα έρθουν σε επαφή με τους φτερωτούς μας συγκατοίκους και τη φύση στην πόλη και προσφέρεται ιδιαίτερα για δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.