karipidis_01.jpg

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα κατέβει Θεόδωρος Καρυπίδης.

Το όνομα της παράταξης του είναι «Δύναμη ανατροπής για τη Δυτική Μακεδονία», και όπως είπε θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.

Ο Θ. Καρυπίδης αρχικά είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτή αποσύρθηκε έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Καρυπίδης στην Κοζάνη δήλωσε ότι όπως σεβάστηκε την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει, έτσι σέβεται και την απόφαση να άρει τη στήριξη. Ακόμη είπε ότι δεν θέλει στήριξη από κανένα κόμμα.

Σχετικά με την ανάρτηση που είχε κάνει στο Διαδίκτυο για τη ΝΕΡΙΤ, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Εβραίους, είπε ότι επρόκειτο απλώς για αναπαραγωγή ενός σχολίου και αναλαμβάνει μόνο αυτή την ευθύνη. «Δεν είμαι αντισημίτης. Το κείμενο που υπήρχε στο facebook για τη ΝΕΡΙΤ δεν ήταν δικό μου. Ήταν αναδημοσίευση. Ήταν η περίοδος που έπεσε “μαύρο” στην ΕΡΤ. Προωθήθηκε ένα μήνυμα που είχε πάει σε όλους τους συναδέλφους. Έκανε ένα λογοπαίγνιο το συγκεκριμένο σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση αναλαμβάνω την ευθύνη για τη δημοσίευσή του», είπε.

Γι αυτούς που τον κατηγόρησαν ως ρατσιστή, είπε ότι δεν είναι κάτι τέτοιο. «Ίσα, ίσα, που στις εκπομπές μου, όποιος έλεγε τους μετανάστες, λαθρομετανάστες, θύμωνα μαζί τους και τους διόρθωνα. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο. Από πού και ως πού είμαι ρατσιστής», αναρωτήθηκε;

Για το γεγονός ότι φιλοξένησε τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σε τηλεοπτική εκπομπή του, εξήγησε ότι το έκανε ως δημοσιογράφος στο πλαίσιο της πολυφωνίας.