louketa_01_thumb

Η βαριά φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων, η ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής, η έλλειψη χρηματοδότησης από τις Τράπεζες και η σκληρή πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Τρόικα έχουν δημιουργήσει

ένα αρνητικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις της χώρας, που προηγούμενο δεν υπάρχει.

Αυτό υπογράμμισαν μέλη της Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, σε ενημερωτική σύσκεψη με θέματα το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και το Αναπτυξιακό με κύριους ομιλητές τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.), κ. Ιωάννη Δόβελο και τον Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόριο Ζαρωτιάδη.

Επαγγελματίες και έμποροι τόνισαν ότι το περιβάλλον αυτό δημιουργεί λουκέτα, ελλείμματα, χρέη και εμποδίζει την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Ζήτησαν από την πολιτεία να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους, καθόσον διαφορετικά οι επιχειρήσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν στην καταστροφή, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία της χώρας και την κοινωνία γενικότερα.