mafia_01.jpg

Κινέζικη σπείρα δρούσε στη Θεσσαλονίκη. Δολοφονούσε, εκβίαζε και έδερνε Κινέζους, πουλώντας προστασία.

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε όταν εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου Κινέζου, που διαπράχθηκε στην περιοχή των Ξυλάδικων, στις 28 Ιουνίου 2013. Εντοπίστηκαν τέσσερις Κινέζοι ως δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα εκβίασης κατά συρροή, σύσταση και συμμορία, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στα μέσα Ιουνίου του 2013, τα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν 23χρονη αλλοδαπή, φίλη του 26χρονου, την απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν και της ζήτησαν 1.600 ευρώ για να της επιτρέψουν να κάνει μασάζ σε λουόμενους στην Παραλία Κατερίνης. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον 26χρονο φίλο της και ζήτησαν τα ίδια χρήματα, πάλι με απειλές, αλλά ο νεαρός Κινέζος αρνήθηκε να τα καταβάλει.

Έτσι, ξημερώματα της 28 Ινουίου 2013, τρία από τα μέλη της σπείρας, έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του 26χρονου στα Ξυλάδικα και, όταν αυτός επέστρεφε από διασκέδαση, ο ένας τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας έχουν εκβιάσει κι άλλες Κινέζες που, ή έκαναν μασάζ, ή πουλούσαν διάφορα είδη σε λουόμενους. Σε μία περίπτωση τραυμάτισαν στο πρόσωπο μία από τις γυναίκες αυτές.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.