boutaris tremopoulos.JPG

Ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση με κόμματα εν όψει εκλογών είναι η «Πρωτοβουλία», η διοικούσα δημοτική παράταξη, στο δήμο Θεσσαλοίκης. Αυτό τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος και επικεφαλής της, Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο κομματικός υποψήφιος, ο οποίος ορίζεται από το κόμμα, είναι ένας διορισμένος δημαρχος, στηρίζεται και από τον κομματικό μηχανισμό. Εμείς όταν λέμε είμαστε ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί, θα πει ότι συζητάμε με όλα τα κόμματα, αλλά, σε αυτές τις περιπτώσεις οι συζητήσεις με τα κόμματα δεν έχουν ανταλλάγματα», είπε.

Υποστήριξε ότι «ο ορισμένος υποψήφιος δήμαρχος λειτουργεί με βαση της εντολές του κόμματος. Έχει αποδειχθεί αυτό το πράγμα».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε επαφές και με τη Δράση και με τους Οικολόγους Πράσινους, κι ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν λάβει απόφαση.

Αναφερόμενος τέλος στον συνηποψήφιό του Σταύρο Καλαφάτη, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας είπε ότι «δεν είναι κουμπάρος του, αλλά φίλος του γιού του». «Είναι καλό παιδί ο Σταύρος» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου από την παράταξη της Πρωτοβουλίας Χρήστου Ελευθεριάδη. «Με πίκρα δέχομαι την παραίτησή του. Ήταν μια ελπίδα για το νέο πολιτικό προσωπικό της πόλης» υπογράμμισε. Όπως είπε, «θεωρεί πιο έντιμο ο κ. Ελευθεριάδης να παραιτηθεί και από δημοτικός σύμβουλος καθώς εκλέχθηκε κάτω από την ομπρέλα της συγκεκριμένης ομάδας.