Μεγάλη ευκαιρία, για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και δραστηριότητες σχετικά με τις μεταφορές, χαρακτήρισε, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, που
αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού τόνισε πως «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από διάφορους ‘παίκτες’, αλλά το θέμα είναι πώς θα διαχειριστείς το ζήτημα». Και τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε γρή-γο-ρα»!


Ο Έλληνας ευρωβουλευτής και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό των νέων Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη συζήτηση με θέμα «Τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών: Η Ελλάδα ως σταυροδρόμι του διεθνούς εμπορίου», του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στη συμβολή των νέων Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς στις προσπάθειες της Ευρώπης για οικονομική ανάκαμψη, βιώσιμη ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς και στις δυνατότητες και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα, ώστε να γίνει από χώρα της Ευρωπαϊκής περιφέρειας, χώρα-κόμβος του διεθνούς εμπορίου.

Για τον κ. Κουμουτσάκο, η νέα ευρωπαϊκή πολιτική στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, ανοίγει το δρόμο για ένα σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον, ενοποιημένο και διαλειτουργικό ευρωπαϊκό δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών. «Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να εξασφαλιστεί κονδύλι για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Οι μικρές ακτοπολοϊκές διαδρομές ενδιαφέρουν την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100.

Πρόσθεσε ότι τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυτα Μεταφορών συνιστούν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τώρα και για τα επόμενα 15 χρόνια, καθώς στηρίζονται με 26 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα «αν καταθέσει γρήγορα σοβαρές προτάσεις». Όπως είπε, «τα κοινοτικά αυτά χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ‘κεφάλαιο κίνησης’ για συγκεκριμένα έργα στο κύριο μέρος του δικτύου».

O ευρωβουλευτής της Ν.Δ. τόνισε πως «είναι πρόκληση για τη χώρα», αφού «η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των ροών από την Ασία», κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί. 

«Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν τόσο το νέο δίκτυο, όσο και το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, η χώρα μας έχει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα το στρατηγικό στόχο της να εξελιχθεί σε κομβική χώρα-πύλη για το διεθνές εμπόριο.  Σε αυτόν το στρατηγικό στόχο βρίσκεται, πιστεύω, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.