Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, σήμερα, στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, τα οποία, οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό παρέδωσαν στις τριμελείς επιτροπές του υπουργείου Υγείας, για να ανοίξουν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μετά από 30 ημέρες κι αφού διοριστούν οι γιατροί που θα δηλώσουν αποκλειστική εργασία στον ΕΟΠΥΥ.


"Πάνε... στράφι 25 χρόνια δουλειάς", έλεγαν, κάποιοι, συγκινημένοι. Άλλοι, βουρκωμένοι, συγκέντρωναν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται σίγουρο ότι θα κλείσουν οριστικά τα πολυιατρεία της Περαίας, της Νέας Μηχανιώνας, της Θέρμης και της Ανάληψης, καθώς κοντά λειτουργούν Κέντρα Υγείας.


Για το διάστημα των 30 ημερών οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα πολυιατρεία του Ευόσμου. Επίσης, έγινε γνωστό ότι δεν λειτουργεί, πλέον, το πενταψήφιο τηλεφωνικό νούμερο για τα ραντεβού με τους γιατρούς του οργανισμού και ηχογραφημένο μήνυμα παραπέμπει στην αλλαγή του καθεστώτος.